Hjem/ Blog

Kvindernes Internationale Kampdag 2023

I Designer Zoo samarbejder vi med 75 danske designere og kunsthåndværkere, ud af disse er 60 kvinder og 15 mænd. Vi er meget stolte af at kunne repræsentere så mange fantastiske mennesker i vores butik på Vesterbrogade, 137, København V. 

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag vil vi gerne fremhæve disse fem kvindelige designere:

1. MADSTITCH AF DITTE SØRENSEN

Ditte Sørensen, visuel kunstner, udgiver kunst under navnet Madstitch. Hun laver sine værker på en gammel symaskine, hvilket vil sige, at hun hverken tegner eller maler sine værker, men teknikken er frihåndsbroderi på symaskine udført i tekstil, papir eller på vandopløseligt stof.

Ditte Sørensen er en talentfuld kunstner, og resultatet på værkerne er aldrig tilfældige. Hun har et stærkt øje for detaljerne, og skaber ting man ikke har set før i hendes værker.

SE UDVALGET HER                                         

2. ANNA BYSTRUP
 

Anna Bystrup er uddannet fra det Det Kongelige Danske Kunstakademi og Glas & Keramik Skolen på Bornholm - og har sidenhen, og undervejs, haft fornøjelsen af at lære fra nogle af de allerbedste.

"Nogle går en tur i skoven eller ved havet, rejser til et fjernt land, eller kigger ind i øjnene på den de elsker og inspireres til nye keramiske emner i værkstedet eller nye farver i produktionen. Nogle bruge månedsvis på glasurprøver eller laver massevis af prøver på ler med forskellige tilsætninger af farver og det ene og det andet. Sådan har jeg aldrig haft det. Tingene dukker op i mit hoved, nogle gange i en drøm andre gange bare ud af det blå og bliver til på min drejeskive, som regel inden for en dag eller to. Tålmodighed har jeg aldrig haft."

SE UDVALGET HER 

3. BLÆS

BLÆS refererer til den flere tusinde år gamle kunstform, hvor en flydende glasmasse udvides og formes gennem mundblæsning. Det traditionelle håndværk videreføres og udvikles i et kollektivt glasværksted med fokus på minimalt spild og maksimal genanvendelse af materialer.

BLÆS fremstiller moderne brugskunst, unikke værker og skulpturelle installationer, som forener design og natur, form og funktion, kunst og teknologi. Produkterne er resultatet af det individuelle og fælles arbejde af de to glasdesignere, Jette Bøge og Sally Xenia. Med hver deres tilgang til håndværket har de begge omfattende erfaring, som tæller udstillede og prisvindende værker.

SE DERES UDVALG HER OG HER

4. METTE SCHERNING

Alle Mette Schernings smykker er fremstillet i hånden.På deres værksteder i København og Portugal forarbejdes smykkerne fra start til slut af kyndige hænder. Hver enkelt smykke er unikt - smykkerne behandles nænsomt fra støbningen, til dekoreringen og brændingen .

Hver enkel smykkedel håndteres utallige gange før porcelænsvedhængene endelig er klar til at blive til et unikt Scherning smykke. Mette Scherning vægter det gode håndarbejde, hvor omhu og umage er nøgleværdier i deres smykkeproduktion.

SE UDVALGET HER

5. MARIE-LOUISE GRAU
 

Marie-Louise Grau er grundlæggeren bag mærket Grau, som blev grundlagt efter 2001, hvor hun havde specialiseret sig mere indenfor tekstil & strik. Før hun udkom med sin egen kollektion, arbejdede hun i Paris for Christian Lacroix. Hendes materiale har en høj kvalitet og er aldrig en kompromis.

Marie-Louise Grau arbejder på alle sine smukke styles inde ved Nyhavn, hvor hun også har sin butik. Hun ønsker at udtrykke progressive og konservative værdier, da hendes designes er baseret på glans, ægte kvalitet og enestående håndværk.

SE UDVALGET HER

Empty content. Please select category to preview

Find produkterne her