BIRKA LEXIA & LUKE COPENHAGEN


Kom ind til Designer Zoo og mød de to nye in-house guldsmede, der står bag Birka Lexia og Luke Copenhagen. Fra lørdag den 19. november har du mulighed for at komme forbi til en snak og få et unikt indblik i guldsmedendes arbejde, når de åbner dørene til deres nye værksted.  

Birka Lexia

Jenny Rugarn er designer og guldsmeden bag mærket Birka Lexia. Jenny er fascineret af den historie et smykke fortæller og ikke mindst den betydning smykket har for os. Hun ser smykket som en effekt, der bærer vores individuelle fortællinger og bliver et symbol på minder, mennesker, oplevelser eller steder. Birka Lexia er en enkeltkvindesvirksomhed med base i København og nu altså også værksted hos Designer Zoo. Med en nysgerrighed for former og farver, skaber Jenny Rugarn håndlavede smykker, med omtanke for både mennesker og miljø. Smykkerne er skræddersyede og specialfremstillet og laves kun i små partier. Smykkeuniverset Birka Lexia er skabt med referencer til fortiden, surralismen og skulpturelle objekter.

Luke Copenhagen

LUKE COPENHAGEN er et helt nyt smykkebrand, grundlagt i efteråret 2022 af guldsmed Tina Kronhorst. Hun har i en årrække arbejdet under eget navn og har omtrent 30 års erfaring indenfor branchen, med skoling i Sydafrika, Australien, New York og Danmark. Smykkerne er alle håndlavet i solide traditionsrige materialer som 18 karat guld, sterlingsølv, perler og ædelstene. Stilen er moderne, men holder forbindelse til det klassiske, og synes også poetisk og til tider grafisk med fokus på design og godt håndværk. Inspirationen kommer ofte fra naturen med symmetri/asymmetri, gentagelser, som blandt andet i mosaikker, der tilsammen danner et hele, og en fascination af det perfekte i det uperfekte. LUKE COPENHAGEN er for nyligt flyttet ind på Designer Zoo matriklen, hvilket muliggør in-house specialbestillinger, ændringer og reparationer af kundens egne smykker.

Feature Products